March mod Ensomhed ’23 var en succes!

March mod Ensomhed ’23 var en succes!

I går vandrede Patrick 35,7 kilometer fra Slagelse Rådhus til Næstved Rådhus. Han havde dog brug for hjælp for at kunne komme frem. Patrick måtte nemlig ikke gå, medmindre han havde følgeskab – ellers skulle han stå stille. På den måde blev hans vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed. Vi sender vores tak til Patrick og hans trofaste følgesvend, Christian, for deres besøg i Slagelse og ønsker dem en fortsat vellykket vandring gennem Danmark. Tusinde tak til alle, som gjorde Patrick følgeskab på etapen – vi ser frem til endnu en march i 2024!

Også det samarbejdspartner-team, vi har mødt i Røde Kors Slagelse, bør påskønnes for deres bidrag og støtte til realiseringen af det måltidsarrangement, der følger med, når man vælger at være vært for marchens ophold i Slagelse. Vi ønsker at udtrykke vores dybfølte taknemmelighed over for vores sponsorer: Harboe, der har bidraget med drikkevarer, Bilka, der har leveret kartoffelsalat til lørdag aftens måltid, og Hellig Anders Konditoriet, der har sørget for croissanter til morgenkaffen, som blev serveret for marchdeltagerne ved Rådhuset inden søndagens fortsatte vandring mod Næstved.

En værdig anerkendelse skal også rettes mod afdelingens værtinder for deres betydningsfulde indsats med borddækning, madtilberedning og måltidservering til gæsterne lørdag aften.

Det har været en stor glæde for vores afdeling at have borgmester Knud Vincents, viceborgmester Jane Dahl og direktør for Ældre, Handicap og Arbejdsmarked Margrethe Kusk Pedersen som en del af vores gæster. De udviste stor interesse for de talrige sociale initiativer, som Røde Kors Slagelse tilbyder med henblik på at mindske ensomhed, der desværre også er til stede blandt borgerne i Slagelse Kommune. Vi ønsker også at takke de øvrige deltagere, der deltog i middagen og medvirkede til at skabe en fantastisk oplevelse for os alle.

Efter måltidet delte Patrick Cakirli en hjertevarm fortælling om baggrunden for etableringen af March mod Ensomhed i 2016. Hans åbenhjertige beretning om en udfordrende barndom og den vedvarende kamp mod ensomhed, som på trods af den betydelige opbakning til marchen fortsat fylder Patrick med følelser, blev modtaget med stor empati.

March mod Ensomhed ’23 – Slagelse blev udført i samarbejde med Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark, Tæl Skridt, Livslinien, Middelfart Sparekasse og March mod Ensomhed.