Indsamling

Røde Kors-Indsamling.

Hvert år samler danskerne ind til Røde Kors' hjælpearbejde. Det foregår altid den første søndag i oktober måned.
Røde Kors-Indsamlingen er Danmarks største humanitære husstandsindsamling og bliver organiseret af frivillige i alle 210 lokale Røde Kors-afdelinger landet over.

Sidste år var der langt færre indsamlere end sidste år - måske på grund af regnvejret - men det lykkedes alligevel på landsplan at få samlet 19,4 millioner kroner ind til Røde Kors' hjælpearbejde herhjemme og ude i verden.

Resultat i Slagelse og Korsør:  66 indsamlere samlede godt 52.300 kr. ind til Røde Kors. Heraf var der også flere gymnasieelever.

 

Hvad går pengene til?

En del af pengene fra indsamlingen i år går til Syrien. Her er tusindvis af familier fanget i blodige krigszoner og belejrede byer. På verdensplan har vi den største flygtningekrise, hvor millioner af børn og voksne har akut brug for mad, vand, lægehjælp, husly og beskyttelse.
Også Syd- og Østafrika har alvorligt brug for hjælp. Her er man ramt af en voldsom tørke og fejlslagen høst og en masse familier sulter.
I Danmark er pengene med til at gøre en forskel for nogle af samfundets mest sårbare mennesker, når vores frivillige hver eneste dag rækker hånden ud til flygtninge, udsatte børnefamilier og ensomme ældre rundt omkring i landet.

Vil du være indsamler i Slagelse, så kontakt:

Indsamlingsleder
Dorthe Nielsen
Tlf.  31 35 34 71
Mail:  rodekorssekretaer@gmail.com

Vil du være indsamler i Korsør eller omegn, så kontakt:

Indsamlingsleder
Lillian Nielsen
Tlf.  24 64 30 23
Mail:  lilliannielsen@vemmelev.net